Mimina torta

by | septembar 13, 2013

Mimina torta

Za kore:

  • 8 belanaca
  • 250 g šećera
  • 200 g krupno seckanih oraha
  • 100 g brašna

Za fil:

  • 8 žumanaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g putera
  • 1 vanil-šećer
  • 250 g urmi
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Kore:

1. U odgovarajućoj posudi od belanaca umutiti čvrst sneg, te postepeno dodavati šećer muteći sve vreme.
2. U pripremljen sneg od belanaca dodati brašno i orahe, pa polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 °C. Pečenu koru izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi te preseći poprečno napola.

Fil:

1. Sjediniti puter i šećer u prahu, pa mutiti mikserom dok puter ne postane penast.
2. U umućenu masu dodavati jedno po jedno žumance, vanil-šećer, seckane urme i suvo grožđe, pa sve dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Pripremljenim fi lom premazati donju koru, te je prekriti gornjom, a ostatkom fila premazati celu tortu.
2. Čokoladu otopiti sa malo ulja, pa preliti preko torte, te dekorisati suvim grožđem i ostatkom fila.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: