Rolat sa ananasom

by | oktobar 2, 2013

Rolat sa ananasom

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 1 žumance
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 3 kašike tople vode
  • 1 kašika rendane kore limuna
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika gustina
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 4 dl slatke pavlake
  • 1 želatin
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 0,5 dl soka od limuna
  • 1 kašika rendane kore limuna
  • 100 g guste domaće pavlake
  • 300 g ananasa iz konzerve

Za dekoraciju:

  • 2 dl slatke pavlake

Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, žumance, šećer i vanil-šećer, pa umutiti mikserom.
2. U umućenu masu dodati koru limuna, brašno, gustin, vodu i prašak za pecivo te polako promešati varjačom.
3. Pravougaoni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 ºC dok ne porumeni.

Fil:

1. Slatku pavlaku umutiti mikserom i polako dodavati razmućen želatin.
2. U umućenu pavlaku dodati rendanu koru limuna, gustu domaću pavlaku, šećer i sok od limuna, pa umutiti i ostaviti da se stegne.

Finalni postupak:

1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom, posuti seckanim ananasom, i urolovati.
2. Posebno umutiti slatku pavlaku i dekorisati rolat po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: