Snikers torta

by | septembar 11, 2013

Snikers

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenog kikirikija
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika ulja

Za fil I:

  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 6 žumanaca
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kesice šlaga

Za fil II:

  • 300 g eurokrema
  • 400 g seckanog kikirikija

Za preliv:

  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Kora:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer, muteći sve vreme.
2. U sneg od belanaca dodati kikiriki, brašno, prezle i ulje, pa polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te sipati pripremljenu masu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 220 °C dok ne porumeni. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti je da se ohladi.

Fil I:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter, šećer u prahu i žumanca.
2. Posebno otopiti čokoladu, pa je pomešati sa mlevenim keksom, a zatim sjediniti sa prethodno pripremljenom masom od putera.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i umešati ga u prethodno pripremljen fil.

Fil II:

1. Eurokrem pomešati sa seckanim kikirikijem.

Finalni postupak:

1. Pečenu koru vratiti u kalup za tortu, preko kore naneti prvi fil, poravnati ga te sipati drugi fil i staviti u frižider da se stegne.
2. Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti stegnutu tortu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: