Štapići od semenki bundeve

by | januar 18, 2012

Sastojci:

– 350 g krupno samlevenih semenki bundeve;
– 225 g izrendane bundeve;
– 225 g izrendane šargarepe;
– 120 g šećera;
– 80 g suvih brusnica ili suvih grožđica;
– 60 ml biljnog ulja;
– 2 veća jaja;
– 225 g pšeničnog integralnog brašna;
– 1 kafena kašika praška za pecivo;
– 1 kafena kašika cimeta;
– ½ kafene kašike sode bikarbone;
– ¼ kafene kašike soli.

Postupak:

1. Zagrejte rernu na 180°C. Nauljite tepsiju ili stavite papir za pečenje.

2. 225 g semenki bundeve u blenderu dobro izmiksajte i ostavite po strani. Krupno izmrvite ostatak semenki i takođe ostavite sa strane.

3. Pomešajte bundevu, šargarepu, šećer, brusniceili grožđice, ulje i jaja u veliku činiju i mešajte sastojke dok se dobro ne pomešaju. Dodajte brašno, krupno mrvljene semenke bundeve, prašak za pečenje, cimet, sodu bikarbonu i so. Sve to dobro promešajte.

4. Sipajte testo u tepsiju i ravnomerno rasporedite. Pospite ostatak samlevenih semenki od bundeve. Pecite oko 22 do 25 minuta ili dok se gornji sloj ne vrati na prvobitno mesto kada ga pritisnete. Ohladite potpuno kolače pa ih onda secite.

Porcije: 12;

Priprema: 15 minuta;

Pečenje: 25 minute;

Ukupno: 40 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Tagovi: