Torta s napolitankama

by | decembar 10, 2012

  • 3 manja pakovanja piškota
  • 3 dl mleka
  • 10 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih napolitanki sa lešnikom
  • 200 g bele čokolade za kuvanje
  • 200 g čokolade sa keksom
  • 4 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 100 g šećera u prahu i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa 100 g šećera u prahu pa kuvati na pari dok se ne dobije gust fil. Potom skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađeni fil od žumanaca dodati omekšao margarin, mleveni keks i mlevene napolitanke te promešati. Na kraju dodati šam od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Pripremljeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati rendanu belu čokoladu, a u drugi deo rendanu čokoladu sa keksom i promešati.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. Na tacnu za kolače poslagati polovinu piškota prethodno natopljenih u mleko. Premazati ih tamnim filom i po njemu rasporediti polovinu šlaga od pavlake. Zatim poslagati preostale natopljene napolitanke, premazati ih svetlim filom od bele čokolade i dekorisati preostalim šlagom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: