Štrudla sa višnjama i kajsijama

by | avgust 23, 2013

Strudla

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna tipa-400
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 2 dl mleka
  • 250 g putera
  • 3 kašike badema
  • 200 g višanja
  • 100 g suvog grožđa
  • 150 g suvih kajsija
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike ulja

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti kvasac, mleko, kašičicu šećera i 1 kašiku brašna, te poklopiti krpom i ostaviti na toplom mestu da odstoji 15 minuta dok kvasac ne nadođe.
2. U kvasac dodati ostatak šećera, malo soli i 200 g putera, te sve dobro sjediniti pa postepeno dodavati brašno i ručno mesiti dok testo ne počne da se odvaja od ruku.
3. Umešeno testo ostaviti da odstoji 40 minuta.
4. Posebno sjediniti seckane bademe, kajsije, suvo grožđe, šećer u prahu i višnje.
5. Nadošlo testo razvući oklagijom na debljinu od 1 cm te ga premazati pripremljenim fi lom i urolovati. Ostatak badema i višanja utisnuti po rolovanoj štrudli. Pripremljenu štrudlu ostaviti još 30 minuta da nadođe.
6. Pleh za pečenje nauljiti, posuti brašnom, te staviti štrudlu i peći je u zagrejanoj rerni 40 minuta na 200 °C. Pečenu štrudlu preliti ostatkom otopljenog putera.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: