Tiramisu mus

by | jun 2, 2013

Tiramisu mus

Sastojci:

  • 16 piškota
  • 2,5 dl mleka
  • 1/2 kašičice nes kafe
  • 2 žumanceta
  • 150 g maskarpone sira
  • 4 kašike čokoladnog likera
  • 120 g šećera u prahu
  • 50 g čokolade u prahu
  • rendana kora od 1/2 limuna
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 šlag fiks
  • 3 banane

Priprema:

1. Žumanca sjediniti sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije fina kremasta masa.
2. Slatku pavlaku umutiti sa šlag fiksom.
3. U ohlađenu smesu od žumanaca dodati maskarpone sir i šlag od slatke pavlake pa promešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati rendanu koru limuna, a u drugi čokoladu u prahu i čokoladni liker.
4. Umutiti mleko i nes kafu.
5. Pripremiti četiri šire staklene čaše. Piškote natopiti pripremljenom smesom od mleka te po dve staviti u svaku čašu. Preliti ih sa malo fila od limuna i prekriti kolutovima banana. Zatim naneti red piškota, preliti filom od čokolade i poslagati kolutove banana. Odozgo naneti malo preostalog fila i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: