Brancin sa začinskim biljem

by | maj 3, 2013

Sastojci:

  • 4 brancina
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike prezli
  • 2 dl belog vina
  • 2 dl maslinovog ulja
  • ruzmarin, bosiljak
  • peršun, majčina dušica
  • 1 limun
  • 1 kg krompira
  • mešavina začina, so

Priprema:

1. Beli luk ispasirati, a svež ruzmarin, bosiljak, peršun i majčinu dušicu sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti beli luk, seckano začinsko bilje, prezle i mešavinu začina po ukusu. Zatim postepeno dolivati maslinovo ulje i mešati da se dobije ujednačena smesa.
3. Brancine oprati i osušiti pa ih napuniti pripremljenom začinskom smesom. Utrobu pričvrstiti čačkalicama.
4. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati punjenu ribu. Preliti je maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Kada je riba napola pečena, preliti je belim vinom i peći dok ne porumeni.
5. Krompir oguliti i obariti u slanoj vodi, a potom ga iseći na kocke ili okruglom kašičicom izvaditi krugove.
6. Pečenu ribu preliti sokom od limuna i poslužiti uz krompir.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: