Faširi sa sirom

by | avgust 17, 2012

za 4 osobe

vreme pripreme: 50 min.

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 200 g prezli
  • brašna po potrebi
  • 8 trouglova topljenog sira
  • 2 parčeta hleba
  • origano
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 3 dl ulja
  • 200 g majoneza
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni i beli luk što sitnije iseckati, hleb natopiti vodom, a zatim ga dobro ocediti i izmrviti.

2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, izmrvljeni hleb, mlevenu papriku, origano, začine po ukusu, crni i beli luk. Sve sastojke dobro izmesiti da se dobije kompaktna smesa.

3. Pripremljenu smesu od mesa podeliti na 8 kuglica. Svaku kuglicu nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu. Na pljeskavicu staviti po trougao topljenog sira i obložiti ga smesom od mesa.

4. Punjene fašire uvaljati u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.

5. Pržene fašire vaditi na papirnu salvetu da bi upili suvišnu masnoću. Fašire poslužiti uz majonez.

Savet plus: Punjene fašire možete dva putaispanirati da prilikom prženja sirne bi iscurio.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: