Gulaš od crnog piva

by | decembar 14, 2012

  • 1 kg svinjskog mesa od buta
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 dl crnog piva
  • 300 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike gustina
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašika seckanog vlašca
  • juneće supe po potrebi
  • mešavina začina
  • biber

1. Svinjsko meso iseći na krupnije kocke, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
2. Šampinjone iseći na četvrtine.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
4. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi. Tokom dinstanja skidati penu sa površine supe.
5. Kada je meso napola gotovo, naliti crnim pivom, dodati paradajz pire, šampinjone i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja sipati mešavinu gustina i malo vode pa kuvati dok se ne dobije željena gustina.
7. Gotovo jelo posuti seckanim vlašcem.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: