Ćureći ražnjići sa paprikom

by | april 1, 2013

Sastojci:

  • 1 kg ćurećeg belog mesa
  • 2 crvene paprike
  • 500 g šampinjona
  • 250 g šeri paradajza
  • 1/2 kašičice crvene paprike
  • prstohvat belog luka u prahu
  • prstohvat karija
  • 1 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Ćureće belo meso iseći na trake širine 4 a dužine 15 cm.
2. Paprike očistiti od semena i peteljki pa iseći na kocke, a šampinjone na četvrtine.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti crvenu mlevenu papriku, beli luk, kari i začine po ukusu. Dodati ulje i dobro izmešati.
4. Ćureće šnicle natopiti pripremljenom marinadom i ostaviti ih da odstoje u frižideru.
5. Odstojale šnicle ocediti. Zatim uzeti traku mesa i valovito je nanizati na ražnjić tako da se između svake krivine nabode kocka paprike. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još ražnjića.
6. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti pripremljene ražnjiće da porumene.
7. Potom na masnoći od mesa ispržiti šampinjone i šeri paradajz te začiniti po ukusu.
8. Gotove ražnjiće poslužiti uz prilog od povrća.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: