Hrskava piletina

by | februar 8, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 3 kašike pavlake
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike parmezana
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 200 g prezli
  • 500 g krompira
  • mešavina začina, ulje

Za preliv:

  • 1 veća kisela jabuka
  • 4 kisela krastavca
  • 1 dl domaće pavlake
  • 150 g krem sira, so
  • 1 kašičica seckanog peršuna

Način pripreme:

1. Piletinu iseći na trake.
2. Posebno sjediniti pavlaku, majonez, senf, sitno seckani beli luk, parmezan, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. U pripremljenu marinadu dodati piletinu i polako promešati a potom ostaviti u frižideru da miruje 120 min.
4. Odstojalu piletinu, komad po komad vaditi iz marinade, potom uvaljati u prezle i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju piletinu poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Dok se piletina peče, pripremiti preliv. Jabuku zajedno sa ljuskom i kisele krastavce izrendati na krupno rende. Sjediniti sa domaćom pavlakom, krem sirom, posoliti i polako promešati.
6. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
7. Pečenu piletinu preliti umakom od sira i poslužiti uz prženi krompir.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: