Jagnjetina sa kiselim mlekom

by | april 12, 2012


Sastojci:

1,5 kg jagnjećeg buta
500 g proceđenog kiselog mleka
2 jajeta
1 limun
2-3 čena belog luka
pola šolje ulja
bosiljak
so i biber

Priprema:

1. Meso oprati, začiniti ga solju pokvasiti limunovim sokom i ostaviti da se marinira jednu noć u frižideru.
2. Sledećeg dana, obrisati meso, napraviti nekoliko proreza i ubaciti u njih komadiće belog luka. Politi ga uljem, začiniti biberom i bosiljkom.
3. Meso peći u rerni 1 h i 45 minuta, pod folijom, na 200 ºC.
4. Pečeno meso izvaditi iz rerne, odliti sokove iz posude i izmešati ih sa kiselim mlekom i umućenim jajima.
5. Meso odvojiti od kosti, i po želji, prebaciti ga iz posude za pečenje u posudu sa poklopcem, recimo glinenu. Preliti ga sosom od kiselog mleka i vratiti u rernu na oko pola sata, dok se sos ne stvrdne, a jogurt poprimi boju.

Tagovi: