Kotleti u saftu

by | novembar 4, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 6 šnicli svinjskog vrata
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 1 crvena paprika
  • 1 dl belog vina
  • 3 dl goveđe supe
  • 100 g praške šunke
  • 3 kisela krastavca
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so
  • biber

PRIPREMA:
1. Svinjske šnicle začiniti po ukusu I propržiti na malo ulja. Kada porumene, izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Crni luk iseći na kockice, a kisele krastavce, papriku i prašku šunku na štapiće.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, pa posuti brašnom, dodati paradajz pire, vino i goveđu supu te kratko prokuvati.
4. Potom dodati prašku šunku, kisele krastavce, mlevenu i svežu papriku, pasirani beli luk i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok paprika ne omekša.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pržene šnicle. Preliti ih pripremljenim sosom i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeku.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: