Pileća vekna

by | novembar 30, 2012

Za 6 osoba

POTREBNO JE:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 3 parčeta hleba
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 200 g krem sira
  • 150 g kačkavalja
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:

1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Hleb natopiti vodom, a zatim dobro ocediti i izmrviti.
3. Beli luk ispasirati, a crvenu paprika i crni luk iseći na kockice.
4. U većoj posudi sjediniti mleveno pileće meso, jaja, izmrvljen hleb, crni i beli luk, crvenu papriku i peršun. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
5. Duguljast, uzak kalup nauljiti I u njega sipati pripremljenu smesu. Premazati je krem sirom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu veknu ostaviti da se ohladi pa je iseći na šnite.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: