Piletina sa suvim šljivama

by | decembar 7, 2012

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 250 g pelata paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 dl prošeka (slatkog crnog vina)
  • 8 suvih šljiva bez koštica
  • 4 kašike ulja
  • 400 g testenine po želji
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Piletinu i pelat paradajza iseći na krupnije kocke, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati piletinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati pelat paradajza, paradajz pire i prošek pa dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je piletina napola dinstana, dodati suve šljive, peršun i začine po ukusu te kuvati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, procediti je od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: