Piletina u pesto sosu

by | maj 21, 2013

piletina

Sastojci:

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 4 kašike pesto sosa
  • 1 kašika gustina
  • 3 dl neutralne pavlake
  • 150 g pirinča
  • 2 dl supe od povrća
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke i začiniti po ukusu.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti začinjenu piletinu, maslinovo ulje, 1 kašiku pesto sosa te promešati i ostaviti u frižideru da se marinira 30 min.
3. Potom mariniranu piletinu propržiti na vrelom ulju da porumeni, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od povrća dok meso ne omekša.
4. Zatim dodati mešavinu neutralne pavlake i gustina i preostali pesto sos kratko prokuvati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja. Potom ga procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: