Punjena piletina na žaru

by | maj 1, 2013

Sastojci:

  • 1 pileće belo meso
  • 2 kašike senfa
  • 1/2 manjeg brokolija
  • 120 g mladog sira
  • 4 mlade tikvice
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina, so

Način pripreme:

1. Pileće belo meso odvojiti od kostiju tako da se od jednog belog mesa dobiju dve veće šnicle. Šnicle poprečno zaseći i otvoriti, a potom ih začiniti po ukusu i premazati senfom.
2. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Mladi sir iseći na 4 šnite.
4. Na svaku šniclu od belog mesa staviti cvet brokolija i šnitu mladog sira i preklopiti. Krajeve šnicle istanjiti tučkom za meso da se slepe. Na isti način napuniti preostale šnicle pa ih premazati uljem.
5. Roštilj prethodno pripremiti i sačekati da ostane žar. Potom na njega spuštati punjenu piletinu i pržiti je dok ne porumeni.
6. Tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, blago posoliti te ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
7. Prženu piletinu poslužiti uz tikvice.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: