Punjeni pohovani ćevapi

by | novembar 7, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 krompira srednje veličine
  • 3 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 250 g prezli
  • 150 g brašna
  • 3 dl ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 200 g majoneza
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:

1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a kačkavalj iseći na štapiće.
2. Krompir zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi, a zatim ga oguliti i ispasirati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, jaje, peršun, pasirani krompir, 4 kašike prezli i začine po ukusu. Sastojke dobro izmešati da bi se dobila kompaktna smesa.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćevape. U sredinu svakog ćevapa staviti štapić sira i prekriti ga mesom.
5. Punjene ćevape uvaljati u brašno, zatim u preostala umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju ne porumene.
6. Pržene ćevape preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: