Vojvođanske lovačke šnicle

by | septembar 5, 2013

Vojvodjanska Lovacka Snicla

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 2 kašike brašna
  • 3 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 kašike izrendanog rena
  • 0,5 ml ulja
  • 500 g krompira
  • 1/2 veze peršuna
  • začin C, biber

Priprema:

1. Meso iseći na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle propržiti na vrelom ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno seckan beli luk i brašno, propržiti 1-2 minuta, sipati belo vino i sok od paradajza pa kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se sos ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja vratiti šnicle u sos, dodati ren i začiniti po ukusu.
4. Krompir oguliti, iseći ga na kocke, obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz šnicle. Servirano jelo posuti sitno seckanim peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: