Zapečene krmenadle

by | decembar 3, 2012

Za 4 osobe

Potrebno je:

  • 6 krmenadli
  • 6 listova kačkavalja
  • 8 dl goveđe supe
  • 120 g kečapa
  • 2 kašike vuster sosa
  • 0,5 dl ulja
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 2 glavice crnog luka
  • origano
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Posebno umutiti kečap, goveđu supu, vuster sos i ulje. Dodati malo origana, belog luka u prahu i začine po ukusu.
3. Crni luk iseći na rebarca i propržiti na ulju.
4. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju presuti prženi luk. Preko luka poslagati začinjene krmenadle.
5. Na svaku krmenadlu staviti list kačkavalja, a potom ih preliti pripremljenim prelivom od kečapa.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200oC dok meso ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: