Zapečene pletenice

by | april 14, 2013

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 500 g pilećeg filea
  • 4 dl soka od paradajza
  • 1 dl belog vina
  • 2 dl juneće supe
  • 1 veći brokoli
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica seckanog bosiljka
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Svinjski i pileći file uzdužno iseći na trake debljine 2 cm.
2. Meso začiniti po ukusu pa uzimati po tri trake (kombinovati pileći i svinjski file), pri vrhu ih pričvrstiti čačkalicom i uplesti. Na kraju pletenice takođe zakačiti čačkalicu.
3. Pomešati sok od paradajza, belo vino, ulje i juneću supu te dodati pasirani beli luk, bosiljak, začine po ukusu i promešati.
4. U vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smesu od paradajza, a zatim u nju poslagati pletenice od mesa da ogreznu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
5. Brokoli obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: