Korpice sa račićima

by | oktobar 7, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 400 g lisnatog testa
  • 350 g očišćenih račića
  • 300 g pelata paradajza
  • prstohvat belog luka u prahu
  • origano, bosiljak
  • mešavina začina, biber
  • 3 kašike ulja
  • 30 g susama
  • 1 limeta

PRIPREMA:

1. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Zatim odgovarajućim okruglim kalupom izvaditi krugove od testa. Manjim okruglim kalupom na polovini krugova od testa izvaditi sredinu da bi se formirali prstenovi.
2. Ivice punih krugova premazati vodom i na njih zalepiti prstenove testa. Prstenove premazati vodom i posuti susamom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje I poslagati u njega korpice od testa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Račiće propržiti na malo ulja, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Pelat paradajza izmiksati pa sjediniti sa belim lukom u prahu, bosiljkom, origanom i začinima po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U sos od paradajza dodati pržene račiće i promešati.
7. Pečene korpice napuniti filom od račića i dekorisati trouglovima limete.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: