Kremasta pasta sa slaninom i graškom

by | jun 11, 2013

pasta_slanina_grašak

Vreme pripreme: 20 minuta
Za 3-4osobe
Jelo pripremiti u festivo tiganju.

POTREBNO JE:

  • 500g testenine
  • 250 g svežeg ili zamrznutog graška
  • 450 g slanine
  • 1 manji crni luk
  • 2 češnja belog luka
  • 1 manja grančica ruzmarina
  • 1 ljuta papričica
  • 2-3 sveža listića žalfije
  • 250ml gušće pavlake
  • maslinovo ulje
  • so, sveže samleven biber
  • parmezan za posluženje

PRIPREMA:
1. Skuvajte testeninu i grašak u dva odvojena Delimano lonca prema uputstvu na pakovanju ili dok ne omekšaju, zatim ih iscedite i odložite.
2. U međuvremenu zagrejte 2–3 kašike maslinovog ulja u Delimano Festivo električnom tiganju.
3. Dodajte sitno iseckan crni luk i listiće slanine, i pecite ih oko 2–3 minuta.
4. Dodajte ruzmarin, iseckane listiće žalfije, ljutu papričicu kojoj bi prethodno trebalo izvaditi semenke i iseckati je na kockice, i sve zajedno dobro izmešajte.
5. Dodajte pavlaku i smanjite temperaturu na 100⁰ C i kuvajte tako još 2–3 minuta.
6.Dodajte testeninu i grašak, i pospite parmezanom.

Tagovi: