Njoke u kiselom sosu

by | jul 3, 2012

POTREBNO JE: 

Za njoke:

  • 1/2 kg krompira
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • malo soli

Za sos:

  • 1/2 kg svinjskog buta
  • 1/2 l sosa od paradajza
  • 1/2 pavlake
  • 200 g trapista
  • 1 kašika brašna
  • so, biber, origano, bosiljak

PRIPREMA:

1. Krompir skuvati sa ljuskom, oljuštiti i napraviti pire, posoliti, dodati jaje i mešati. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije homogena smesa.

2. Od smese napraviti jufkice u oblika valjka, uvaljati ih u brašno i seći komadiće veličine 1 cm i oblikovati po želji.

3. Njoke kuvati u ključaloj vodi sa malo ulja. Sačekati da isplivaju na površinu i ostaviti ih još pola minuta.

4. Sos: meso iseckati na kockice, posoliti, pobiberiti, posuti origanom i bosiljkom pa ostaviti 10 minuta da odstoji u marinadi.

5. Propržiti meso, dosuti paradajz sos i kuvati na tihoj vatri. Na kraju dodati pavlaku pomešanu sa kašikom brašna, malo origana i bosiljka i kuvati još 3 minuta.

6. Njoke staviti na tanjir pa preliti sosom.

Recept Emilije Mitrović iz Inđije

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: