Oslić sa brokolijem

by | februar 17, 2013

Sastojci:

  • 400 g fileta oslića
  • 1 veći brokoli
  • 30 g putera
  • 150 g brašna
  • 3 dl mleka
  • 200 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 1 limun
  • 150 g prezli
  • 20 g parmezana
  • mešavina začina
  • ulje, so

Priprema:

1. Filete oslića iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u 2 umućena jajeta i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
3. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi.
4. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije gušći sos. U prohlađeni sos umešati jedno jaje i parmezan.
5. Odgovarajuću tepsiju prekriti papirom za pečenje i u nju poslagati pržene filete oslića. Preko svakog filete staviti cvet brokolija i preliti sa malo bešamel sosa.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min. Pred kraj pečenja posuti sa malo kačkavalja pa vratiti u rernu dok se sir ne otopi.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: