Punjene kelerabe

by | avgust 7, 2013

Punjene kelerabe

Sastojci:

  • 8 keleraba
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 parčeta hleba
  • 1 jaje
  • 1/2 veze peršuna
  • 3 paprike
  • 2 glavice luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 4 dl juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Oguljene kelerabe probariti u slanoj vodi kako bi omekšale. Prohladiti ih i pažljivo im izdubiti sredinu.
2. Hleb natopiti u vodi, a zatim dobro ocediti, papriku, paradajz i sredinu od keleraba iseći na kocke, a luk i peršun sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, peršun i hleb, te začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim filom napuniti kelerabe, poslagati ih u podmazanu vatrostalnu činiju, zaliti supom, prekriti folijom i staviti u rernu da se peku.
5. Na malo ulja propržiti luk, pa dodati papriku i paradajz, začiniti po ukusu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj pečenja, skloniti foliju sa keleraba, dodati dinstano povrće, a zatim vratiti u rernu da se sve zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: