Složenac sa kareom

by | decembar 13, 2012

  • 8 svinjskih šnicli od karea
  • 100 g suvog vrata
  • 100 g krem sira
  • 2 kašike gustog domaćeg ajvara
  • 3 trougla topljenog sira
  • 150 g kačkavalja
  • 400 g šampinjona
  • 2 paradajza
  • 600 g mladog krompira
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Svinjske šnicle začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Posebno sjediniti krem sir, trouglove topljenog sira, ajvar, peršun i začine po ukusu.
3. Paradajz iseći na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Izdvojiti 8 šampinjona pa odvojiti klobuke od drški i propržiti ih na masnoći od mesa.
5. Na svaku šniclu staviti list suvog vrata, prekriti ga kolutom paradajza i staviti po kašiku fila od sira. Posuti rendanim kačkavaljem i staviti po jedan klobuk šampinjona. Ovako pripremljene šnicle staviti na kratko u zagrejanu rernu dok se sir ne otopi.
6. Mladi krompir i preostale šampinjone takođe propržiti na ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: