Srpski kaneloni

by | maj 21, 2012

Sastojci:

400 g mlevenog mesa
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
mešavina začina, so i biber
100 ml kečapa
500 g tankih kora
3 jajeta
1 kisela pavlaka (200 ml)
100 g kačkavalja
malo ulja

Priprema:

1. Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk i izrendanu šargarepu.
2. Dodati mleveno meso i sve zajedno dinstati dok meso ne bude upola gotovo. Začiniti po ukusu, te dodati kečap i sve dobro promešati.
3. Kore podeliti uzduž, tako da se od jedne dobiju dve.
4. Na sredinu kore staviti fil. Preklopiti je sa leve i desne strane prema sredini i urolati.
5. Kanelone složiti u podmazanu tepsiju.
6. Jaja umutiti sa kiselom pavlakom, preliti kanelone, pa ih posuti izrendanim kačkavaljem. Kanelone peći u rerni na 200 °C dok ne porumene.

Recept Milane Kovačev iz Zrenjanina

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: