Svadbena pita Kejt i Vilijama by 24Kitchen

by | decembar 27, 2012

Sastojci:

  • 1 kg telećeg buta
  • 3 glavice crvenog luka
  • 3 veze ruzmarina
  • 3 veze majčine dušice
  • 3 sveža lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • komadić maslaca
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • 2 prstohvata soli
  • 2 kašike brašna
  • 400 ml crnog piva
  • pola bujona
  • 140 g ječma
  • 3 kašičice engleske slačice
  • 3 kašike vuster sosa
  • crni biber
  • 1 jaje

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 100 g goveđe masti
  • 100 g maslaca
  • so

Način pripreme:

1. U posudu sipajte maslinovo ulje, maslac i zelene začine. Dodajte isečen luk i kratko dinstajte. Dodajte meso odvojeno od kostiju i isečeno na komade. I kosti stavite u posudu. Dodajte pire od paradajza i začinite solju i biberom. Dodajte brašno i promešajte, a zatim sipajte flašu dobrog piva i bujon. Poklopite posudu i ostavite smesu da prokuva. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka sat vremena. Dodajte ječam i ostavite da se kuva još sat i po. Zatim ugasite vatru i dodajte slačicu, crni biber i vuster sos. Izvadite kosti.
2. Za testo u posudi pomešajte dve vrste masti i brašno pa prstima umesite sastojke. Nemojte dugo mesiti testo, pritisnite mrvice u kuglu i ostavite u frižideru sat i po, uvijeno u providnu foliju.
3. Skuvanu teletinu sipajte u posudu za pitu. Testo razvucite oklagijom i pospite brašnom. Testo je prhko i lagano ga razvucite toliko da prekrije posudu. Ivice posude premažite razmućenim jajem i prenesite testo u posudu pomoću valjka. Pomoću dva prsta oblikujte ivice pite i površinu premažite jajem. Pitu pecite na 180 stepeni 35-40 minuta.
4. Pitu poslužite sa svežim povrćem zapečenim na maslacu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: