Teletina sa paprikama

by | septembar 26, 2012

za 5 osoba

Potrebno je:

  • 800 g telećih šnicli
  • 10 crvenih pečenih paprika
  • 200 g kačkavalja
  • 150 g suvog vrata
  • 7 jaja
  • 2 dl pavlake
  • brašna po potrebi
  • 1 dl mleka
  • 4 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema: 

1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih uvaljati u brašno, potom u umućena 4 jajeta te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

2. Pečene paprike poprečno preseći napola pa i njih ispohovati na isti način kao i meso.

3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poređati najpre polovinu pohovanih šnicli, zatim polovinu rendanog kačkavalja, pa prekriti polovinom suvog vrata i na kraju staviti polovinu pečenih paprika. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom.

4. Posebno umutiti 3 jajeta, pavlaku i mleko te preliti preko jela.

5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: