Italijanske kalcone

by | februar 13, 2012

Da li ste se uželeli uksune italijanske kuhinje? Samo za prave gurmane pripremili smo originalan recept za italijansku kalconu.

Sastojci:

Testo:

– 500 g brašna
– 1/2 kašičice šećera
– 1 kocka svežeg kvasca
– 0.5 dl ulja
– 2.5 dl vode
– 3/4 kašičice soli

Fil:

– 150 g mlevenog mesa
– 250 g gaude
– 50 g kulena
– 1 glavica crnog luka
– 2 dl salse ili paradajz sosa
– so
– biber
– origano

Priprema:

1. Kvasac razmrvite u mlakoj vodi sa pola kašičice šećera.

2. Napravite od brašna vulkan, u stranu zakopajte so, a u sredinu ulijte ulje i vodu sa kvascem.

3. Lagano i kratko mešajte. Testo će biti mekano i ako ga duže mesite počeće se lepiti za ruke, a dodatkom brašna će postati pretvrdo.

4. Ostavite da se diže. U međuvremenu napravite fil, propržite mleveno meso sa malo soli i bibera, a zatim u isti tiganj propržite crni luk dok ne omekša. Paradajz sos samo prokuvajte sa malo bibera i origana.

5. Dignuto testo podelite na 2 dela, od čega se dobiju 2 velika kalcona.

6. Razvaljajte kao picu.

7. Premažite salsom ili paradajz sosom, ali u tankom sloju. Debeli sloj češće iscuri.

8. Stavite ostali fil (mleveno meso, crni luk, kulen i kačkavalj) na jednu polovinu.

9. Preklopite i krajeve stisnite.

10. Pecite na 180-200C.

Tagovi: