Italijanske piroške

Italijanske piroške

SHARE

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna
2 dl vode
1/2 kvasca
5 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Za fil:

300 g šunke
malo kačkavalja
1 krastavac
1 pavlaka
malo kečapa
origano

Priprema:

Testo

1. U 2 dl mlake vode staviti kašičicu šećera i pola kvasca, promešati i sipati u 500 g brašna u koje ste prethodno stavili kašičicu soli.
2. Dodati 5 kašika ulja i umesiti testo (najbolje je da nekoliko sati odstoji u frižideru).
3. Kad testo odstoji, podeliti ga na 5 jufkica, pa svaku razvući u manji pravougaonik.

Fil

1. Sitno iseckati šunku, kačkavalj i krastavac.
2. Na testo stavljati fil: razmazati kečap, pavlaku, naneti sitno iseckanu šunku, kačkavalj, krastavac i origano, zatim ga preklopiti i zatvoriti da fil ne iscuri.
3. Piroške ređati na podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni.

Recept Dragane Pavlović-Petrović iz Beograda
Izvor: Pošalji recept

3 Komentari

  1. koliko se ja secam piroski iz detinjstva,jer ih nisam jela baaas dugo,cini mi se da ih je mama pohovala,jer znam da je testo masnije poput krofni i ustipaka koje danas bas i nevolim preterano,tako da mislim da je ovo recept za kalcone,ali u svakom slucaju ok je….pozdrav!

Ostavite komentar