Italijanske piroške

10.04.2012 u 9:15 časova 3 komentara

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna
2 dl vode
1/2 kvasca
5 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Za fil:

300 g šunke
malo kačkavalja
1 krastavac
1 pavlaka
malo kečapa
origano

Priprema:

Testo

1. U 2 dl mlake vode staviti kašičicu šećera i pola kvasca, promešati i sipati u 500 g brašna u koje ste prethodno stavili kašičicu soli.
2. Dodati 5 kašika ulja i umesiti testo (najbolje je da nekoliko sati odstoji u frižideru).
3. Kad testo odstoji, podeliti ga na 5 jufkica, pa svaku razvući u manji pravougaonik.

Fil

1. Sitno iseckati šunku, kačkavalj i krastavac.
2. Na testo stavljati fil: razmazati kečap, pavlaku, naneti sitno iseckanu šunku, kačkavalj, krastavac i origano, zatim ga preklopiti i zatvoriti da fil ne iscuri.
3. Piroške ređati na podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni.

Recept Dragane Pavlović-Petrović iz Beograda
Izvor: Pošalji recept

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

3 komentara

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.

  1. Cedomir komentar dat April 10, 2012 u 11:20 pm

    Ovo nije piroska, vec kalcona…

  2. nataly komentar dat April 12, 2012 u 6:22 pm

    koliko se ja secam piroski iz detinjstva,jer ih nisam jela baaas dugo,cini mi se da ih je mama pohovala,jer znam da je testo masnije poput krofni i ustipaka koje danas bas i nevolim preterano,tako da mislim da je ovo recept za kalcone,ali u svakom slucaju ok je….pozdrav!

  3. nataly komentar dat April 12, 2012 u 6:24 pm

    p.s.jeste u pravu sam,sada sam proverila na koolinariki,pohuje se testo u fritezi znaci piroske su u pitanju….

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.