Jaja u kiflicama

by | april 13, 2012

Sastojci:

450 g brašna + brašno za posipanje radne površine
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika mekog margarina
2 kašike ulja
125 ml mlakog mleka
125 ml mlake vode
12 tvrdo kuvanih jaja
1 jaje

Priprema:

1. U činiji pomešati brašno i suvi kvasac. Dodati so, margarin, ulje, mleko i vodu, pa na brašnom posutoj radnoj površini umesiti glatko testo. Pokriti ga pamučnom krpom i ostaviti da ostoji na toplom sve dok se ne udvostruči.
2. Jaja skuvati, oljuštiti ih i malo posoliti.
3. Testo oblikovati u rolnu i po-deliti ga na 12 jednakih delova.
4. Delove testa razviti u deblje jufke prečnika 12 cm, a svaku jufku iseći na trouglove.
5. Na trouglove staviti po 1 kuvano jaje i preklopiti ga testom. Krajeve testa malo saviti ka unutra, oblikujući kiflice.
6. Kiflice slagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premazite ih umućenim jajetom i posuti solju. Ostaviti ih da odstoje na toplom oko pola sata.
7. Kiflice peći u zagrejanoj rerni na 210 °C 15 minuta. Mogu da se služe tople i hladne.

Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: