Okrugla pita sa sirom

by | decembar 9, 2011

Potrebno je:

500 g mladog sira

500 g tankih kora za pitu

180 g brašna

2 dl jogurta

2 dl kisele vode

1 dl ulja + ulje za premazivanje tepsije

3 jajeta

1 prašak za pecivo

so

1. U dubljoj posudi umutiti jogurt, ulje, brašno, kiselu vodu, jaja, prašak za pecivo i malo soli.

2. Posebno izmrviti mladi sir, dodati u njega 5 kašika prethodno pripremljene smese i promešati.

3. U nauljenu okruglu tepsiju položiti dve kore za pitu, premazati smesom od jaja i prekriti trećom korom za pitu. Zatim preko nje naneti malo fila od sira i opet preklopiti korom. Isti postupak (kora, fil od jaja, kora, fil od sira) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal, a završiti premazanom korom.

4.Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 şC dok ne porumeni.

 

 

Tagovi: