Pitice sa mesom

by | maj 7, 2012

SASTOJCI:

Za testo:

600 g brašna
kašičica soli
mlake vode po potrebi

Za fil:

500 g pilećeg mesa bez kostiju
1 glavica crnog luka
so i biber

Preliv:

3 dl vode
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja

PRIPREMA:

1. Umesiti testo na uobičajen način. Razviti ga u jufku, pa je poprskati uljem i ostaviti 5 min. da odstoji.
2. Krajeve jufke preklopiti prema sredini, ponovo je razviti, pa iseći na kvadratiće i filovati prethodno pripremljenim filom.
3. Pileće meso iseckati na kockice i vrlo kratko propržiti sa lukom. Začiniti po ukusu.
4. Na sredinu svake kocke od testa staviti malo fila, svaku piticu uviti i ređati u prethodno podmazan pleh. Peći na 250 ºC.
5. U šerpici prokuvati vodu za preliv, dodati so i ulje.
6. Skoro pečene pitice zaliti prelivom i vratiti u rernu još desetak minuta.

Recept Sadife Despot iz Novog Sada

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: