Punjena domaća testenina

by | maj 12, 2012

SASTOJCI:

Za testo:

200 g brašna
1 čaša vode

Za nadev:

200 g graška
150 g mekog sira
100 g tvrdog sira
150 g šunkarice
3 dl mleka
malo brašna, so, biber
malo putera

PRIPREMA:

Testo

1. Testo zamesiti od brašna i vode, pa ga razvući na radnoj površini.
2. Iseći ga na veće pravougaonike (po želji)
3. Oko drvenog valjka obmotati svaki komad testa i na brašnom posutoj reljefnoj podlozi oblikovati makarone (kanelone).

Nadev

1. Šunkaricu iseći na kockice, tvrdi sir izrendati. Ako je svež, grašak skuvati.
2. Na zagrejanom ulju dinstati grašak i šunkaricu, dodati 150 g sira i začine.
3. Nadevom puniti makarone.
4. Ređati ih u tepsiju, preliti bešamel sosom i posuti rendanim sirom. Peći ih oko 20 minuta na 180 °C.
5. Bešamel napraviti na uobičajen način: na malo putera propržiti brašno, pa stalno mešajući dodavati mleko, dok se ne dobije gušći sos. Makaroni se, naravno, mogu puniti i bilo kojim drugim nadevom po želji, slanim ili slatkim!

Prijatno!

Recept Ljubice Terzić iz Novog Sada

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: