Testenina sa prelivom od pečuraka

by | mart 29, 2013

Sastojci:

  • 500 g spiralne testenine
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl belog vina
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike gustina
  • supe od povrća po potrebi
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina,
  • biber

 

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Spiralnu testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom posuti gustinom i promešati. Postepeno dolivati supu od povrća i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Dodati belo vino, senf i začine po ukusu pa kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije ujednačena smesa željene gustine.
6. U gotov umak dodati neutralnu pavlaku i promešati.
7. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: