Cvetovi s tunjevinom

by | decembar 7, 2012

  • 550 g mekog brašna (tipa 400)
  • 400 g krompira
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g putera
  • 200 g kulena
  • 250 g švapskog sira
  • 2 jajeta
  • seme lana
  • so

Za testo:

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 dl mleka
  • 1 jaje
  • so

Za fil:

  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 300 g švapskog sira
  • 2 jajeta
  • 200 g kačkavalja
  • 30 g zelenih maslina sa paprikom

Priprema:

1. U manjoj posudi sjediniti polovinu mlakog mleka, svež kvasac, šećer i kašičicu pšeničnog brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću plastičnu posudu sipati polovinu mešavine pšeničnog i kukuruznog brašna. Dodati nadošao kvasac, maslinovo ulje, preostalo mleko i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalu mešavinu brašna i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende pa sjediniti sa švapskim sirom i jajima te dobro izmešati.
2. Masline sa paprikama iseći na kolutove, a tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od masnoće.

Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom, a zatim kalupom u obliku cveta izvaditi željene oblike.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati cvetove od testa. Premazati ih sa malo pripremljenog fila i posuti tunjevinom.
3. U sredinu cveta staviti kolut masline, a ivice testa premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: