Giros

by | jul 22, 2013

giros

Sastojci:

  • 1 pakovanje tortilja

Za namaz:

  • 200 g švapskog sira
  • 2 čena belog luka
  • 3 manja kisela krastavca
  • 1 dl kisele pavlake
  • mešavina začina

Za fil:

  • 100 g bekon slanine
  • 400 g teletine
  • 1 dl juneće supe
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 2 crvene paprike
  • 1 dl ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 krompira
  • mešavina začina, biber

Priprema:

Namaz:

1. Beli luk izrendati na sitno rende, a krastavce sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir i pavlaku, te dodati krastavce i beli luk. Zatim dobro promešati i začiniti po ukusu.

Fil:

1. Bekon slaninu iseći na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krompir oguliti i takođe iseći na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja propržiti bekon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po ukusu, pa nastaviti sa dinstanjem dok paprika ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.

Finalni postupak:

1. Tortilje peći u teflonskom tiganju na nekoliko kapi ulja sa obe strane kako bi porumenele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, naneti malo fila, a zatim dodati pomfrit i urolovati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: