Kanapei od tikvica

by | decembar 10, 2012

  • 3 mlade tikvice
  • 100 g listova praške šunke
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 150 g kačkavalja
  • 100 g čeri paradajza
  • so

Priprema:

1. Mlade tikvice oprati i odseći im vrhove.
2. Zatim tikvice zajedno sa korom pomoću noža za guljenje iseći na listove.
3. Listove tikvica posoliti i ostaviti da puste sok.
4. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
5. Pržene tikvice izvaditi iz masnoće, ocediti i poklopiti da se potpare.
6. Listove praške šunke uzdužno iseći na trake tako da se njihova širina poklapa sa širinom pohovanih tikvica.
7. Na svaki list tikvice staviti traku praške šunke te urolovati i pričvrstiti čačkalicom.
8. Kačkavalj iseći na kockice (1×1 cm).
9. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati rolnice tikvica. Na svaku rolnicu staviti kocku kačkavalja i zapeći kratko u rerun da se sir otopi.
10. Šeri paradajz preseći napola i na svaku rolnicu nabosti po jednu polovinu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: