Korndog by 24Kitchen

by | mart 14, 2013

Sastojci:

  • 10 komada viršli
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 kašika kajdžun začina
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 350 ml kiselog mleka

Dodaci:

  • ulje za prženje
  • 10 drvnih štapića za ražnjiće

Način pripreme:

1. Podelite svaku viršlu na dva dela, ako su duže. Probbodite čačkalicom svaku polovinu. Uvaljajte svaku viršlu u brašno.
2. U činiji napravite smesu za pohovanje, tako što ćete pomešati dve vrste brašna – pšenično i krupno samleveno kukuruzno. Napravite bunar u brašnu i u njega stavite jaja, začine, prašak za pecivo i retko kiselo mleko. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Potopite svaku viršlu na čačkalici tako da je cela viršla ravnomerno uvaljana u brašno.
4. Zagrejte veliku količinu ulja u šerpi i potapajte viršle, tako što ćete prvo nekoliko sekundi držati rukom, pa ih tek posle pustiti. Pržite ih sve dok ne dobijete zlatasto braonkastu boju testa, oko četiri minuta. Ispržene viršle stavljajte preko kuhinjskog ubrusa.
5. Stavite korndogove u metalnu kutiju sa solju. Servirajte ih u odvojenim činijama sa senfom, kečapom i čeri paradajzom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: