Pasta od paradajza sa kobasicama

by | mart 4, 2013

Sastojci:

  • 400 g spiralne testenine
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g šampinjona
  • 100 g tanke suve kobasice
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 kašičica šećera
  • 1 feferona
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 40 g parmezana
  • 25 g putera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Šampinjone, slaninu i crni luk iseći na kockice, suvu kobasicu na kolutove, a feferonu i beli luk što sitnije iseckati.
2. Pelat paradajza izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu, crni i beli luk. Zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Dodati pelat paradajza i šećer pa dinstati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Potom dodati kobasice, peršun i feferonu, začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je procediti od suvišne tečnosti.
7. U fil od paradajza dodati obarenu testeninu i puter te polako promešati kako bi se puter otopio. Gotovu pastu posuti parmezanom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: