Pašteta od pileće džigerice sa džemom od crvenog luka i tostiranih oraha

by | decembar 4, 2012

Porcija za jednu osobu

Potrebno je:

  • 1 kašika pačije masti
  • 80 g pileće džigerice
  • 20 g slanine
  • 0,05 l belog vina
  • 0,01 l konjaka
  • 30 g putera
  • 30 g oraha
  • so
  • biber
  • 1 glavica crvenog luka
  • 0,1 l crvenog vina
  • vinsko sirće
  • karanfilić
  • so i biber u zrnu
  • beli luk
  • marmelada od šipka

Priprema:

1. Na zagrejan tiganj staviti kašiku pačije masti.

2. Dodati pileću džigericu i slaninu isečenu na sitne kockice.

3. Dinstati dok džigerica ne omekša. U međuvremenu sastojke nalivati belim vinom i konjakom. Pred kraj začiniti solju i biberom.

4. Kada je džigerica gotova, izblendirati je i dodati puter i tostirane orahe.

5. U zagrejanu posudu staviti iseckanu glavicu crvenog luka, vino, vinsko sirće, karanfilić, so, biber i beli luk po želji i sve kuvati do karamelizacije.

6. Kada se dobije željena gustina, dodati džem od šipka

7. Džem servirati preko paštete.

Izvor: Restoran&rakia bar Destilerija

Tagovi: