Pileća salata sa avokadom

by | septembar 27, 2012

za 4 osobe

Potrebno je: 

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 2 manje glavice crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g oraha
  • 1 avokado
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 200 g majoneza
  • 1,5 dl pavlake
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina
  • bosiljak, origano

Priprema: 

1. Piletinu iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso.

2. Posebno umutiti paradajz pire, origano, bosiljak i začine po ukusu. Pripremljenom smesom premazati piletinu.

3. Potom piletinu propržiti na vrelom ulju, te je ostaviti da se ohladi i iseći na kockice.

4. Crveni luk i avokado iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati, a orahe krupno iseckati.

5. Posebno umutiti majonez i pavlaku.

6. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, orahe, avokado, crveni luk i beli luk. Dodati pripremljenu smesu od majoneza i pavlake, začiniti po ukusu i polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: