Pileći rolat sa pečurkama

by | april 24, 2013

Sastojci:

  • 12 tankih kora za pitu
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1/4 praziluka
  • 1 dl mleka
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 150 g mladog sira
  • 2 jajeta
  • mešavina začina
  • ulje, biber

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Praziluk očistiti i iseći na kockice, a šampinjone na listove.

2. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.

3. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati marinirane šampinjone i začine po ukusu te sve zajedno kratko propržiti.

4. U ohlađeni fil dodati izmrvljeni mladi sir i umućena jaja. Polako promešati da se dobije ujednačena smesa.

5. Uzeti dve kore za pitu, poprskati ih sa malo ulja, složiti jednu na drugu i ostaviti sa strane.

6. Potom uzeti jednu koru za pitu i poprskati sa malo ulja, duž jednog kraja naneti malo fila od piletine i urolovati. Na isti način od preostalog materijala nafilovati i preostale kore.

7. Uzeti prve dve kore poprskane uljem i duž jednog kraja složiti četiri punjene rolnice jednu do druge. Na njih poslagati tri
punjene rolnice, potom dve, a na vrh jednu tako da se dobije oblik piramide.

8. Sve zajedno pažljivo urolovati sa donjim korama u rolat.

9. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju staviti rolat. Premazati ga smesom od malo ulja i mleka. Peći u zagrejanoj
rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: