Pita od heljdinih kora

by | decembar 8, 2012

  • 500 g heljdinih kora
  • 1 manja glavica slatkog kupusa
  • 1 praziluk
  • 150 g suvog vrata
  • 1 dl ulja
  • mešavina začina
  • biber

Za preliv:

  • 2 dl pavlake
  • 3 jajeta
  • 2 dl mleka
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Heljdine kore urolovati i iseći na trake širine 1 cm.
2. Slatki kupus očistiti od spoljnih listova i korena, a potom ga narendati kao za salatu. Suvi vrat i praziluk iseći na kockice.
3. Na ulju propržiti praziluk i slatki kupus da omekšaju. Pred kraj prženja dodati suvi vrat i začine po ukusu i promešati.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, a zatim u nju ređati sloj iseckanih heljdinih kora pa sloj kupusa i tako naizmenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku, mleko i prašak za pecivo pa preliti preko pite.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: