Pita sa mesom

by | septembar 10, 2013

Pita sa mesom

Sastojci:

  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 250 g margarina
  • 500 g mekog brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 6 jaja
  • 400 g mlevene junetine
  • 2 krompira
  • 2 dl pavlake
  • 2 glavice luka
  • 0,5 ml ulja, začin C, biber

Priprema:

1. Kvasac otopiti u malo mlakog mleka i ostaviti da nadođe, krompir obariti te izrendati na krupno rende, a luk sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti margarin, dodati brašno, nadošao kvasac, jedno jaje i dva žumanceta, te umesiti glatko i elastično testo.
3. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša a tečnost ne uvri. U dinstano meso dodati krompir, pavlaku i preostala umućena jaja, promešati i začiniti po ukusu.
4. Pripremljeno testo podeliti na dva dela, pa svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati prema veličini tepsije za pečenje.
5. Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te dno prekriti polovinom testa. Na podlogu od testa naneti pripremljen fil i preklopiti drugom polovinom testa.
6. Pripremljenu pitu premazati ostatkom belanaca i staviti u zagrejanu rernu da se peče dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: