Pita sa pečurkama

25.05.2012 u 9:20 časova 1 komentar

Sastojci:

600 g kora
600 g pečuraka
200g šunke
2 glavice crnog luka
1 dl ulja
3 čena belog luka
2 vezice sitno seckanog peršuna
1 čaša kisele pavlake
2 kašike mlevenih oraha
3 jajeta
so, biber, mešavina začina

Priprema:

1. Pečurke oprati, očistiti i iseći na tanke listiće.
2. Iseckati crni luk i propržiti ga na malo ulja, dodati pečurke, šunku, isitnjen beli luk i peršun.
3. Povrće dinstati desetak minuta, dodati mešavinu začina i biber, pa sačekati dok voda ne ispari.
4. Fil malo ohladiti i dodati 3 žumanceta, kiselu pavlaku, mlevene orahe i čvrst sneg od belanaca. Smesu lagano promešati.
5. Na radnoj površini 2 kore raširiti jednu preko druge, rasporediti fil, urolovati ih i staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti sa ostatkom materijala.
6. Pitu poprskati uljem i peći na 200 °C, 20-30 minuta.

Recept Anete Despot iz Novog Sada

Izvor: Pošalji recept

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

1 komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.

  1. Ivana komentar dat June 3, 2012 u 8:19 am

    Pita je fantastična!

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.