Proteinska pita

by | avgust 1, 2013

proteinska pita

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 300 g šampinjona
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 crvena paprika
  • 1 praziluk
  • 1 dl soka od paradajza
  • 4 jajeta
  • 2 dl pavlake
  • 3 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 20 g semena lana
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Piletinu samleti, tikvice očistiti i iseći na kocke, papriku i praziluk takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i papriku, pa dodati piletinu i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša. Zatim dodati tikvice, sok od paradajza i šampinjone, začiniti po ukusu, te dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Dublju tepsiju nauljiti, staviti dve kore, a potom naneti deo pripremljenog fila i prekriti jednom korom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Završiti sa korom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko.
5. Pripremljenu pitu iseći na kocke i zaliti mešavinom jaja, pavlake i mleka, pa posuti semenom lana. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: